Nieuws & Tips

Privé personal trainingsstudio

Echt 1-op-1 sporten
R

Coachingstrajecten

Leefstijlverandering op maat

Winnaar Golden Award 2017

Klantbeoordeling 9,75

06-24290450

Bel snel voor een vrijblijvend intakegesprek!

Waarom krachttraining goed voor je is

door | jan 22, 2020 | Nieuws & Tips | 4 reacties

Krachttraining wordt vaak geassocieerd met grote spierbundels, stevige beenspieren, grote armen etc. Vergeet niet dat dit in ieder geval niet van de een op de andere dag ontstaat. Een belangrijk onderdeel daarvan is ook een behoorlijk uitgebalanceerde leefstijl.

Waar krachttraining nog meer goed voor is:

 1. Het bevordert je bloedcirculatie; spieren bestaan uit weefsel wat constant actief is.
 2. Je krijgt een ‘strakker’ lichaam. Dit zie je vaak terug in de spiegel en voel je aan je kleding.
 3. Het verbetert je houding. Ik noem het ‘je bent meer uitgelijnd’. Dit zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling.
 4. Het voorkomt blessures. Denk hierbij aan rug, schouders, heupen en gewrichten.
 5. Je zit lekkerder in je vel, door de verbetering van je bloedsomloop en de bekende stofjes (endorfine, serotonine en dopamine) waar je je goed door voelt komen vrij.
 6. Het geeft je meer energie door de dag heen.
 7. Je bent en voelt jezelf meer in balans in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan (trap)lopen, sprintje naar de trein, boodschappen tillen, huishouden.

De basis van krachttraining is techniek. Blijf altijd scherp tijdens je training. Zorg dat je de spieren gebruikt die je hoort te gebruiken. Je interne spierkorset is even belangrijk, en in mijn beleving belangrijker, als je externe spierhuishouding.

4 Reacties

 1. Marie de Jonge

  Mij wordt ook aangeraden om meer krachttraining te doen, maar ik heb dit nooit echt leuk gevonden. Goed om te weten dat het wel bevorderlijk is voor je energie. Ook heb ik in het verleden vaker last gehad van blessures. Ik ga me er in ieder geval in verdiepen!

 2. sharda

  Hallo Marie, misschien dat variatie in je krachttraining helpt, zodat je het misschien iets leuker gaat vinden. En techniek is de basis bij trainen, welke trainingsvorm dan ook. Trainen is zo veel meer dan alleen een beweging uitvoeren; de juiste spieren, (romp)stabiliteit en interne spierkorset zorgen ervoor dat je niet alleen resultaat haalt uit een training. Maar ook in je dagelijkse leven. Succes in ieder geval!

 3. Nanda

  Hallo Marie en Sharda,
  Ik vond krachttraining op de sportschool ook nooit leuk en het leverde ook niets op dan alleen blessures… Met personal training vind ik krachttraining geweldig, omdat je wordt begeleid en aangemoedigd en je resultaat voelt en ziet. Ik zag er altijd tegenop om naar de sportschool te gaan maar in personal training heb ik altijd zin. Probeer het maar je zal blij worden👍🏼

 4. sharda

  Nanda, dank voor je reactie. Goed om te horen dat je resultaat voelt en ziet!

Een reactie versturen

Zoek je een personal trainer in Alphen aan den Rijn?

Kom dan trainen bij Peak Performing! Vanuit regio Ter Aar, Ouderkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel is de studio in Alphen aan den Rijn uitstekend bereikbaar. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.

=

Peak Performing

KvK: 55555158

06-24290450

Bel snel voor een vrijblijvend intakegesprek!

[email protected]

Stuur een e-mail

Ik bel jou graag terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.