Truth or dare, waar kies jij voor?

 

Truth: 1 dag in het weekend je voeding bijhouden.

Dare: 2 keer aankomende week een full body training

Kies je voor truth?

Dan is de volgende info belangrijk:

Let ook op de ‘kleine lettertjes’. Daar bedoel ik mee: het plakje kaas wat niet op je boterham gaat, maar direct naar binnen staand aan het aanrecht. Het handje drop, wanneer je langs de snoeppot naar boven loopt.

Een paar slokken vruchtensap uit het pak in de koelkast. Al een hap uit de pan wanneer je pasta bolognese aan het maken bent. Een extra dik belegde boterham met hagelslag, stiekem is het beleg voor 2 boterhammen.

Vergeet ook niet de olie die je gebruikt waar je iets in bakt, het boter op je brood, de dressing over je sla, de saus over je vlees. En ook wat je drinkt (sap, cappuccino, frisdrank, alcohol)

Je kunt dit bijhouden op papier of gebruik maken van een gratis app:

 • Mijn eetmeter
 • MyFitnessPal
 • Lifesum
 • Food (virtuagym)
 • Fatsecret

Ik heb de app Mijn eetmeter    op mijn mobiel staan. Deze vind ik gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Kom je er niet uit? Schrijf echt alles op wat je eet en drinkt met de hoeveelheden erbij, maak er een foto van en stuur mij deze eenmalig per app  06 242 90 450. Ik reken het eenmalig voor je uit en app je terug met het aantal kcal.

Kies je voor dare?

Dit is je trainingsschema:

Benodigdheden:

 • Je eigen lichaam
 • Een matje of zachte vloer
 1. 4 x de trap op, snel tempo. Wil je het zwaarder, dan 1 trede overslaan
 2. 4 x squat, waarbij je 3 seconden op je diepste punt blijft zitten, in combinatie met high kicks om en om 12 in totaal. Drie series
 3. Push ups, kies je eigen level: op de vloer, handen op de eettafel, of handen tegen de muur. In 3 tellen zakken in 3 tellen terug. Geen gooi en smijtwerk en houd je romp goed stabiel (dus geen wiebelende heupen): 4 herhalingen. Gaat het je met gemak af, maak er meer van!
 4. Overhead squat, je houd je armen schuin voor je in de lucht, 10 x
 5. Zittend op de vloer, double leg stretch vanuit zitstand, 10 maal. Goed je bilspieren aanspannen wanneer je benen uitgestrekt zijn.
 6. Hoge plank houding en vanuit die positie naar een neerwaartse hond houding, 3 seconden vasthouden. Heupen goed omhoog blijven duwen, hielen naar de grond, schouderbladen stevig tegen elkaar aan en schouders bij je wegduwen. Drie herhalingen.

Succes!