Nieuws & Tips

Privé personal trainingsstudio

Echt 1-op-1 sporten
R

Coachingstrajecten

Leefstijlverandering op maat

Winnaar Golden Award 2017

Klantbeoordeling 9,75

06-24290450

Bel snel voor een vrijblijvend intakegesprek!

Maak december SMART

door | nov 26, 2019 | Nieuws & Tips | 0 Reacties

De decembermaand blijft een maand van verleidingen op gebied van eten en drinken. Een steuntje in de rug: maak december SMART.

We hebben meer sociale plannen en gezamenlijk eten is daar 1 van. Om al het harde werk in een maand niet de deur uit te gooien is het goed om bewust door de maand december heen te gaan.

  1. Specifiek

Wat wil je bereiken of behouden, als het gaat over een gezond lichaam tijdens de decembermaand. Voorbeelden kunnen zijn:

  • ik wil op gewicht blijven
  • in ieder geval iedere week 2 keer trainen
  • ik accepteer dat er een kilo bij komt
  • ik maak afspraken over de hoeveelheid aan lekkers wat ik in huis haal

Dit kan dus van alles zijn. Sta er voor de maand december eens bij stil.

  1. Meetbaar

Het doel wat je nu geformuleerd hebt, is dit meetbaar? Voorbeeld: ‘Ik wil niet te veel aankomen.’ Maak daarvan: ‘Ik wil maximaal 1 kg aankomen’. Ik wil nog verder afvallen.  Draai het om naar: ‘Ik wil nog 1 kg kwijt’. Gewicht is niet zaligmakend. Een doel zou ook kunnen zijn: ‘Iedere week in ieder geval 1 keer bewegen of trainen’. Een lange wandeling kan natuurlijk ook een goed alternatief zijn voor bewegen.

  1. Acceptabel

Je kent jezelf als geen ander. Het doel wat je meetbaar hebt omschreven, is dit ook acceptabel voor de maand december. Sta je erachter, past het in je huidige omgeving? Zorg dat je het niet te moeilijk maakt voor jezelf en dat je de wilskracht (hier kom ik binnenkort op terug) hebt om dit ook daadwerkelijk te doen.

  1. Realistisch

Spreek liever met jezelf af wat je minimaal wilt in plaats van wat hoeveel je moet doen. Het woord ‘moeten’ geeft ook een andere gevoelswaarde dan ‘willen’. Hoe we het ook wenden of keren, de maand december is en blijft voor velen een wat ingewikkelde maand om aan al je eigen voorwaarden te willen voldoen voor een gezonde leefstijl in de breedste zin van het woord.

  1. Tijdgebonden

Wat je in deze maand wilt bereiken, komt dat overeen met de tijd die je ervoor hebt?

En niet vergeten, in december is het maar 1 avond Sinterklaas en 2 dagen Kerst. Aan jou de keuze hoe ver je Sinterklaas en Kerst doortrekt in je voedingspatroon. Meest belangrijke van alles, vergeet niet om echt te genieten van deze dagen. En wanneer je jezelf tegoed doet aan een heerlijk 5 gangen diner, geniet er ook daadwerkelijk van.

0 reacties

Een reactie versturen

Zoek je een personal trainer in Alphen aan den Rijn?

Kom dan trainen bij Peak Performing! Vanuit regio Ter Aar, Ouderkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel is de studio in Alphen aan den Rijn uitstekend bereikbaar. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.

=

Peak Performing

KvK: 55555158

06-24290450

Bel snel voor een vrijblijvend intakegesprek!

[email protected]

Stuur een e-mail

Ik bel jou graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.